Два нови токографа бяха дарени на Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора

ГЕРБ – Стара Загора дари два нови токографа на Клиниката по акушерство и гинекология към УМБАЛ „Проф. Д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора. Средствата, в размер на 2720 лв., са осигурени от Групата на ПП ГЕРБ в Общински съвет Стара Загора и местните депутати от партията.

Дарението бе връчено на доц. д-р Николай Лазаров, началник на Клиниката по акушерство и гинекология, в присъствието на изпълнителния директор на болницата проф. д-р Йовчо Йовчев.
„Това са едни от най-използваните апарати в ежедневната ни работа и сме благодарни за дарението“, посочи доц. Лазаров. Работата на токографите е свързана с пряката клинична дейност и грижата за бременната жена. С тях се следят жизнените функции на детето преди раждане и неговото развитие в утробата на майката.
„Благодаря на ръководството на болницата, че полага големи усилия за подобряване на здравеопазването в Стара Загора, а за нас това е от изключителна важност“, подчерта председателят на групата общински съветници от ГЕРБ Николай Диков. Според него постигнатото е показателно, целта е Стара Загора да се развива като град където спокойно да отглеждаме нашите деца.
„Благодаря на ръководството на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ и на Клиниката по акушерство и гинекология, в лицето на проф. Йовчев и на доц. Лазаров, за усилията през последните месеци“, отбеляза Емил Христов, общински ръководител на партията и зам.-председател на Народното събрание. Той посочи, че те са направили нещо много необходимо и важно, като са осъществили преместването на клиниката от старата в новата сграда и резултатите са показателни с високата натовареност на отделението.


image0 (9K)