Два автобуса във Варна са обстрелвани с въздушна пушка, стъклата им са помлени

Нападенията са извършени в петък и в неделя вечерта по едно и също време – около 20.00 часа

[ad id=“225664″]

Неизвестни лица са счупили с въздушна пушка и с камъни стъклата на два автобуса по време на движение в района на Спортна зала. Това съобщи директорът на обществения превозвач „Градски транспорт“ Злати Златев, предаде радио „Фокус“ – Варна.

По думите му нападенията са извършени в петък и в неделя вечерта по едно и също време – около 20.00 часа. В първия случай, вероятно с камък, е бил счупен прозорецът на едната врата на съчленен автобус, движещ се по маршрута на линия с №14. Докато изпълнявал редовен курс шофьорът е чул силен пукот. Веднага е подаден сигнал на телефон 112, но от полицията все още не са намерили виновника. Няма пострадали пътници.

Вторият случай е от неделя. На същото място и по същото време, вероятно с въздушна пушка, са пръснати два от прозорците на друг автобус, движещ се по линия с номер 17.

[ad id=“263680″]

Според Злати Златев от „Градски транспорт“ е трябвало да платят над 3000 лева, за да поправят щетите. Автобусът по линия 14 е изпълнявал курсове още в събота, но този превозващ пътници по линия 17, който е съвсем нов, все още не е готов тъй като се чака доставка на стъклата. Поради тази причина от обществения превозвач са били принудени временно да пуснат един от старите автобуси.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР потвърдиха за двата случая, но уточниха, че до момента извършителите не са открити. От полицията обаче твърдят, че и двата автобуса са били целени с камъни или други твърди предмети и по тях не е стреляно с каквото и да е оръжие.

[ad id=“236993″]

„Призоваваме гражданите да сигнализират, да се обадят в полицията и да помогнат ако разполагат с информация във връзка с евентуалните извършители или са станали свидетели на двата инцидента. Защото това е много опасно. Най-вероятно виновниците са млади хора, които не мислят достатъчно какво би станало от една обикновена игра за тях. Би било много опасно ако на местата до счупените стъкла имаше пътници“, коментира още директорът на „Градски транспорт“ Злати Златев.


image0 (9K)