Двама юноши на „Берое“ на проби в ‘Манчестър Юнайтед“

Децата на „Берое“ Красимир Тодоров (роден 2004 г.) и Монир Ал Бадарин (роден 2005 г.) ще бъдат на едноседмичен престой в една от най-успешните английски академии – тази на световния колос „Манчестър Юнайтед“. През миналото лято Красимир и Монир се представиха силно по време на едноседмичната им визита заедно със своя треньор в „Лестър“. Тогава те оставиха отлични впечатления, като записаха гол и асистенция в двубой за „лисиците“ срещу „Кристъл Палас“.

[ad id=“225664″]

Силните изяви на двамата таланти не останаха незабелязани и от „Галатасарай“, които също имат силен интерес към тях, след като отборът на „Берое“ 2004, където играят те победи шампиона на Турция с 5:1. Красимир и Монир имаха солидно представяне и в този мач. Сега момчетата ще имат възможност да впечатлят треньорите на един от най-големите клубове не само на Острова – „Манчестър Юнайтед“.

[ad id=“263680″]

Поканата идва няколко месеца след визитата на техния треньор – Радостин Александров, който бе поканен именно от техните скаути на базата в Карингтън. „В Юнайтед са отлично запознати с качествата и на двамата. Те ги следят от началото на годината и не се поколебаха да ги поканят, за да тренират с тях. И двамата са изключителни таланти, които освен че имат страхотни качества са много, много трудолюбиви и отдадени и това прави разликата за тях от много от техните връстници.“, споделя треньорът на набор 2004 г. в „Берое“ Радостин Александров. „Където и да отидем те оставят страхотни впечатления – миналата година Монир бе награден на турнир в Италия за най-добър халф, макар че бе една година по-малък от всички и впечатли повече дори от халфовете на „Ювентус“ и „Торино“. Показателите на Красимир пък са космически – през изминалите месеци имах възможността да наблюдавам U13 и U14 на „Лестър“, „Манчестър Юнайтед“, „Манчестър Сити“, „Ливърпул“, „Барселона“, „Кристъл Палас“, „Еспаньол“ и „Нотингам Форест“ и все още не съм видял играчи, които да впечатлят толкова, колкото го правят тези двамата, когато са заедно на терена. Тази възможност е напълно заслужена за тях и им пожелавам късмет, защото имат всичко останало, което се изисква за нивото на отбор като „Манчестър Юнайтед“. “, допълва Александров.

[ad id=“236993″]

Двете момчета ще пътуват заедно със своя треньор на 6 май и ще се приберат на 13 май, като всички разноски по пътуването ще се покрият от „Червените дяволи“.


image0 (9K)