Двама млади загинаха, петима са тежко ранени в свирепи нощни катастрофи край Хасково

Две тежки катастрофи станаха тази нощ край Хасково с двама  загинали и шестима  ранени. При единия инцидент около полунощ двама младежи са загинали в зоната на кръстовището до завод „Язяки” по пътя между Хасково и Димитровград. Колата с четирима пътници се е ударила в камион. Двама от пътуващите са тежко ранени. Шофьорът и спътницата му са загинали, съобщава haskovo.net, цитиран от Канал 3.

Тази сутрин двама младежи са пострадали тежко на входа на града по пътя от Кърджали към Хасково при сблъсък със стадо биволи, информира. Жестоката катастрофата е станала около 4 часа. В автомобила „Опел Астра“ с хасковска регистрация, който е разнебитен от сблъсъка, е имало четирима души.

Изяснява се защо  животните, чийто пастир е от Хасково, са били на пътя през нощта. Единият от пострадалите младежи  е в много тежко състояние и е на командно дишане в ОАРИЛ в болницата в Хасково.

Двама от спътниците му са с тежки травми в неврохирургия, четвъртият от колата  е освободен за домашно лечение. При удара две от животните са мъртви  и още три ранени. Пастирът на стадото тази сутрин също беше на местопроизшествието. Той се представи като Банко.

Обясни, че във фермата си отглежда общо 15 животни и има монтиран електронен пастир. Защо обаче устройството не се е задействало нямал обяснение и отбеляза, че е знаел, че добитъкът е напуснал огражденията, от три часа тази сутрин обикалял да търси животните.

 


image0 (9K)