Двама баскетболисти на Берое сред най-добрите в Балканската лига

Двама баскетболисти на Берое попаднаха в топ 5 на индивидуалните класации на Балканската лига след изиграването на срещите от втория кръг на надпреварата през последната седмица.

Най-резултатният играч на „зелено-белите“ в двубоя срещу КК Кожув – Шейн Гибсън е №1 в две класации – тази на реализаторите и по ефективност. Американското попълнение на старозагорци отбеляза 28 точки в Гевгелия и има коефицент 27.0.

Хърватинът Юрай Сегарич пък е на второ място в класацията за асистенции. Във втория двубой на Берое в група А на Балканската лига той се отчете с пет асистенции към своите съотборници. Лидер в подреждането е Никола Лалич от Сутиеска с 9 асистенции.

В топ 5 на индивидуалните класации след втория кръг място намери само един играч на следващия съперник на Берое – Башкими (Призрен). Марко Попович е №2 в класацията за борби след като се отчете с 8 такива в двубоя на своя тим миналата седмица.

Косовският тим вече е в Стара Загора и таз вечер ще направи и официална тренировка в зала ДЗУ. Веднага след гостите в залата ще тренира и тима на Берое. В лагера на старозагорци няма контузени състезатели след двубоя с Левски и треньорския щаб ще може да разчита на най-доброто за третия мач в Балканската лига.

Срещата с Башкими е утре от 18,00 часа в зала ДЗУ.


image0 (9K)