Двама баскетболисти на Берое подновиха тренировки след прекаран коронавирус

Баскетболистите на Берое Станислав Ваклинов и Кейлъб Бишъп, които бяха с положителен тест за коронавирус подновиха тренировки. След 16 дни в карантина двамата вече се готвят със съотборниците си за предстоящите двубои в НБЛ и Балканската лига. „Чувствам се добре. Направих две тренировки и към момента всичко е наред. След няколко дни ще се усети умора, но това е нормално. Надявам се до събота да съм върнал това което загубих през тези 16 дни“, коментира пред клубния сайт националът Станислав Ваклинов.
„Бих казал, че при мен коронавирусът премина леко. На 23 октомври си правих тест преди лагера на националния отбор и той беше отрицателен. В неделя вдигнах лека температура и имах мускулни болки, а впоследствие температурата се увеличи. В резултат на това в понеделник сутрин си направих повторен тест, който излезе положителен за жалост. Два дни по-късно вече вече нямах температура нито мускулни болки,но загубих обоняние и вкус. Това неудобство продължи около 10 дни“, разказа баскетболистът.
Той призова хората да запазят спокойствие, въпреки данните за големия брой заболели. „Да, вирус има, да, има хора с придружаващи заболявания, които го карат по-тежко, но да да не забравяме,че и един нормален грип води до усложнения като бронхит, пневмония и т.н.. Позитивните да бъдат отговорни и да си спазват карантината ,а останалите да си носят маските и да си имат едно наум. Вярвам,че всеки ще се срещне с вируса рано или късно, както и вярвам,че скоро нещата ще се успокоят и ще можем лека полека да се върнем към нормалния начин на живот. Надявам се това да стане възможно най-скоро и да се видим в залата с нашите верни фенове“, допълни Станислав Ваклинов.


image0 (9K)