Двама американци няма да продължат в баскетболния Берое

В две различни европейски страни ще продължи кариерата на две от миналогодишните чуждестранни попълнения на Берое – Аштън Муур и Остин Барнс.

Американецът Аштън Муур подписа едногодишен договор с немския Вохбау, който се състезава във втора дивизия на местния шампионат. За Аштън това ще бъде втора година като професионален баскетболист. Той дойде в Берое от колежанското първенство на САЩ, където носеше екипа на Цитадел Булдогс.

С екипа на „зелено-белите“ Муур изигра 30 мача в Националната баскетболна лига, 16 в Балканската лига и 3 в турнира за Купата на България като записа средно по 11.2 точки, 2.9 борби и 3.2 борби в НБЛ и 12.2 точки, 2.9 борби и 3.2 асистенции в срещите от Балканската лига.

В Швеция пък ще продължи кариерата на Остин Барнс. Американецът имаше подписан договор с Берое за новия сезон, в който обаче бе включена и освобождаваща клауза. Ръководството на „зелено-белите“ взе решение да удовлетвори желанието на играча и тя да бъде задействана. Това позволи на американеца да подпише с шведския Насьо Баскет.


image0 (9K)