Да умреш, защото мъжът ти не вярва, че си девствена!

Раджаби Куршед е на 18, когато е принудена да се омъжи за 24-годишният Зафар Пиров. Дотогава „двойката“ не се е познавала, а бракът им е бил уреден от семействата.

[ad id=“225664″]

Преди да сключат брак, семейството на Зафар и самият той изискали от Раджаби тест за девственост. Тази процедура е популярна в Таджикистан, където живеят те, а безразборният неконтролируем секс преди брака се счита за нещо неморално и упадъчно в страната.

Тестът на момичето дава положителен резултат – девойката е девица – и сватбата се случва.

Но 40 дни след щастливото събитие Раджаби се самоубива, изпивайки смъртоносна доза оцет.

Според близките на Раджаби, тя предприела този отчаян акт, тъй като макар тестът за девственост, който тя издържала, съпругът ѝ продължавал да твърди, че резултатът е подменен и фалшифициран. Затова след сватбата Зафар започнал да репрeсира момичето със заплахи да се подложи на още един тест.

Раджаби извършила още веднъж унизителната процедура и ефектът бил същият – тестът посочил, че тя се е пазила за сватбата. Зафар обаче отново не повярвал и на втория тест…

Така започнал да упражнява психически тормоз над съпругата си и да я заплашва, че не е достойна за него и че ще си вземе още една жена (в Таджикистан многоженството е допустимо).

[ad id=“225664″]

Раджаби не могла да понесе повече напрежението от съпруга си и решила да сложи край на своя живот заради ада, в който била принудена да живее.

Родителите на Раджаби били потресени от загубата на дъщеря си, която дни преди да отнеме собствения си живот, споделила на майка си и баща си, че Зафар постоянно оспорвал въпроса за нейната „честност“ преди сватбата и настоявал да се ожени за още една жена в знак на наказание към уж невярната си първа такава…
radjabi_resized

В момента семейството на Раджаби води дело срещу Зафар и ако той бъде признат за виновен, ще прекара 8 години в затвора. В Таджикистан е практика и мъжът, и жената, преди сватбата да преминат през пълни здравни тестове, но за жената има едно условие повече – тест за „сексуална чистота“.

През 2014-а случаите на оспорване на тестове за девственост в страната са над 600. Някои – все още неразрешени…

 

източник: edna.bg


image0 (9K)