Да си сменяш сам маслото на колата се обявява за незаконно

Промените ще бъдат въведени в новия закон за пътните превозни средства. В него се обявяват като незаконни смяната на масло и накладки на спирачки като незаконни дейности, ако същите не са извършени от оторизиран сервиз. Поправките са откровено лобистки и обслужват корпоративните интереси на сервизите, но ще бръкнат много дълбоко в джобовете ни.

[ad id=“225664″]

Зам.-министърът на транспорта Ангел Попов, който заема тази длъжност по предложение на Валери Симеонов, се оправда, че идеята не е да се забранят дребните ремонти, записани в упътванията на всеки един автомобил, като смяна на крушки и други. „Това са нерегламентирани ремонти, които застрашават безопасността и екологията“, смята Попов, но пропусна да обясни, че накладките, филтрите и маслата на автомобилите са консумативи и също са описани в упътванията на автомобилите как се заменят.

[ad id=“263680″]

Припомняме, че зам.-министърът на транспорта Ангел Попов е обвиняем и вероятно вече е достатъчно зависим, за да лобира за подобни безумия? Хората вече с основание се възмущават, че както е тръгнало скоро ще ни забранят да си сменяме и изгорелите крушки в домовете си.

Припомняме, че в много домове хората са изградили законни гаражи със специално пригодени за ремонти канали в тях.

http://BNews.bg


image0 (9K)