Да си купиш автомобил и да ти го откраднат след дни: Един от потърпевшите собственици разказва

През последните седмици се наблюдава бум на кражбите на автомобили в София и в други градове в страната. На прицел са автомобили, произведени след 2005 година, информира телевизия Bulgaria ON AIR . Най-често кражбите се извършват в периферните райони на големите градове.

В столичния квартал „Надежда“ наскоро е извършена поредната кражба на автомобил. В понеделник рано сутринта изчезва новозакупената кола на Симон Гюров, който потърси помощ в социалната мрежа.

Колата е закупена на 5 януари тази година, карал съм я точно няколко дни. Държах я на паркинг първоначално, докато не си оправя каско, гражданска, да си ги прехвърля нещата, номера и един ден реших, вече да не бъде на паркинга. Колата не е много скъпа, струва 10 000 лв. Със съпругата ми от няколко години се лишаваме, за да си вземем този автомобил. Оказва се, че частите са много скъпи и този автомобил излиза 2-3 пъти по-скъп, ако се продаде на части„, обясни потърпевшият.

Гюров разясни, че сутринта на 14 януари е станал и видял, че колата липсва. Веднага е помолил хората от съседния блок да проверят камерите за видеонаблюдение.

Видях на камерите, че друга кола ескортира моята. Това се случва в 3 часа и 7 минути през нощта. Колата е „Ауди“. Не можах да му се нарадвам на автомобила. В МВР ми казаха, че автомобилите от тази марка често се крадат, защото се продават лесно на части„, допълни Симон Гюров пред телевизия Bulgaria ON AIR

В момента той чака да завърши досъдебното производство и до 2-3 месеца прокуратурата да има становище за откраднатия автомобил.

След това има десетки документи и чак тогава ще ми бъде възстановена сумата. Няколко месеца ще отнеме всичко„, завърши собственикът на откраднатия автомобил.


image0 (9K)