Да се отстранят шефовете на болниците, замесени в смъртта на детето, разпореди Борисов

Премиерът Бойко Борисов нареди да се отстранят директорите на болници и всички, които са замесените в случая с починалото тригодишно дете в София, докато завърши проверката на прокуратурата. Лечебните заведения, които се проверяват, са „Проф. Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“.

„Трябва да има възмездие. От наша страна това, което трябва да се направи – да бъде направено днес. Това бездушие… да гледат детето и да го… разстроих се.. Незабавно да се махат оттам, докато свършат проверките и се намерят виновни. Направихме детски отделения, инвестирахме толкова, толкова пари за здравеопазване се дадоха“, заяви премиерът Борисов, цитиран от БНТ.

„Ананиев, видяхме се сега с родителите на починалото дете. Докато траят проверките на прокуратурата и съдебно-медицинските експертизи, искам да отстраниш всички директори на болници и всички, които са замесени в процеса“, каза министър-председателят пред журналисти в началото на днешното правителствено заседание. Днес трябва да завършат проверките, разпоредени от министъра на здравеопазването, в трите болници, имащи отношение към случая с починалото дете – „Проф. Иван Митев“, „Лозенец“ и „Пирогов“.

Премиерът Борисов каза, че трябва да се говори с прокуратурата, за да се ползва Военномедицинската академия за експертизите, защото там са едни от най-добрите лекари.

Премиерът коментира и отпуснатите нови милиони за плащане на данъците на болница „Лозенец“: „Само отпускаме пари, само плащаме, ефектът е разплакани родители при мен“.

 


image0 (9K)