Да не се продава лагерът на „Паниците“ искат жените-социалистки от Стара Загора

Жените-социалистки  от община Стара Загора са категорично против продажбата на лагера за ученически отдих в землището на град Калофер в  местността „Паниците”.

Те внесоха позицията си на вниманието на кмета Живко Тодоров.

[ad id=“225664″]

„Ученическият лагер „Паниците” е емблематичен за много поколения старозагорци. Считаме, че Община Стара Загора може да вложи средства за ремонтиране на  базата, за да бъде полезна за децата”, пишат социалистките до кмета.  Старозагорските жени не приемат обявения  „основен мотив за продажбата, че имотът е изгубил своето предназначение от публичен характер и следва да бъде обявен за частна общинска собственост, след което да се гласува решение за продажба от Общински съвет- Стара Загора, поради проявен инвеститорски интерес“.

Социалистките настояват пред  местния парламент при гласуването на този въпрос да се защити интереса на гражданите и общинските съветници да гласуват против продажбата на общинския имот.

[ad id=“263680″]

Жените от БСП-Стара Загора се надяват  съветниците да проявят  мъдрост и далновидност. Според тях правилното решение е за  реновиране и обновяване на лагера.

Позицията на социалистките е подкрепена и от структурата на Отечествения съюз.


image0 (9K)