Да не горим мостовете с Русия, призова Драгомир Стойнев

Да си уважаваме държавата, да се уважаваме един друг, да пазим националното си достойнство, заяви Драгомир Стойнев, водач на листата на коалиция „БСП за България“ в Стара Загора по време на честванията 3 март в града.

„В Старозагорска област, в сърцето на България, са едни от най-големите символи на силата на българския дух. И въпреки че сега е трудно и изглеждаме разделени, аз виждам как хората търсят идеал за силна и отговорна държава. И това ме прави оптимист, че нашият път напред, като нация, е дълъг“, добави той.

Кандидатите за депутати от коалиция „БСП за България“ се включиха още в честванията в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гурково. По-късно през деня всички заедно почетоха националния празник в Храм-паметника „Рождество Христово“ в град Шипка и поднесоха цветя в Криптата-гробница, където са положени тленните останки на загиналите по време на Руско-Турската освободителна война офицери, войници и опълченци.

„Сега предизвикателството е друго – за опазване на Европа, за изправяне срещу заплахата от разделения и мигранти. Общият език, религия, история – ще останат. А това са основите. Европа не е само политически граници, Европа е преди всичко общо пространство на духа, свободното общуване и уважаване на интересите на всички. Русия винаги е била част от това пространство“, каза още Стойнев.

„Интересите се променят, политиката – също. Вчера в ЕК излязоха с 5 сценария какво ще се случва в ЕС, Европа разсъждава как да продължи обединена, а ние горим мостовете с Русия. Студената война приключи“, завърши Стойнев.


image0 (9K)