Да имаш чичо мафиот и той да ти организира сватбата

Младоженците Нино и Аурора отпразнуваха своя специален ден като истински звезди от Холивуд. Макар че двамата млади са известни само сред близки и роднини, те пристигнали като истински звезди за венчавката си в църквата. Сватбеното тържество се провело в градчето Никотера в южната италианска област Калабрия, пише „Монитор“.

Нино и Аурора кацнали на централния площад на града с хеликоптер, който била украсен с цветя. Специално за събитието полицията била отцепила за часове движението на моторни превозни средства в целия район. Издокарани в скъпи тоалети, двамата млади тръгнали към храма през шпалир от ликуващи шаферки. Тълпа от хора скандирала „Да живей!“ на фона на ритмите на традиционна местна музика.

Всички участници в пищната сватба били доволни и щастливи до момента, в който прокуратурата в близкия град Вибо Валенсия започнала проверка на събитието. Оказало се, че никой не е давал официално разрешение за шумния купон в центъра на градчето. Пилотът на хеликоптера нямал право да лети опасно ниско над населено място и да каца на площада.

По време на сватбата на Нино и Аурора били нарушени редица разпоредби, нещо което и холивудски величия не биха си позволили. В Калабрия това обаче явно е възможно, ако имаш за роднина бос на някой клан на местната мафия – „Ла ндрангета“. Според медиите в Италия тя е направо „държава в държавата“. Точно такъв тартор на организираната престъпност в района се оказал чичото на Нино – дон Манкузо. Той спретнал веселбата благодарение на своите хора „на заплата“ в полицията и общината. Прокуратурата ще „подгони“ редица служители, защото полицаите са охранявали сватбарите без това да им е разпоредено или разрешено. Общинарите пък отцепили маршрута на младоженците, но без кметът на градчето да им е позволил.

Източник: „Монитор“


image0 (9K)