Да изчистим езерото Байкал за 360 минути

Доброволци, участващи в екологичен маратон „360 минути“, са отишли на брега на езерото Байкал. Те са събрали общо 27 хиляди торби с боклук и са били ангажирали 114 камиони „КАМАЗ“. Това е измислено с цел, хората да събират боклука около най-голямото езеро на Земята.Най- радостното е, че са присъствали много доброволци.
Най-голямата екологична организация на Русия, „360 минути“, се е родила в резултат на идея на голяма корпорация.През 2011, езерото Байкал е било превърнато в голямо сметище. Тази година, е бил проведен екологичен маратон за 126 минути: по периметъра на езерото до (област Красноярск) и „Хакасия“. В края на септември, доброволци помагат за възстановяване на инфраструктурата и за отстраняване на последствията от тайфуна и наводненията в резерват Сихоте-Алин, в Приморие.
„Когато започна кампанията, ние почиствахме само битови отпадъци.През изминалата година, служители на резервата Байкал привлякоха вниманието ни към факта, че там има и промишлени отпадъци и сгради, които трябва да се разрушат.Ние решихме да направим това и това…“, – каза ръководителят на устойчиви проекти от En + Group, Мария Грачев.

ПРЕВОД: ЗАРАТА


image0 (9K)