Да излезеш от затвора за пореден път и след 10 дни да се окажеш отново зад решетките…

Районна прокуратура-Стара Загора привлече като обвиняем по бързо производство 37-годишния Ясен П. за това, че на 1 октомври 2016 г. в  Стара Загора в условията на опасен рецидив, е отнел чужди движими вещи.

В хода на образуваното срещу обвиняемия Ясен П. досъдебно производство е установено, че на 1 октомври 2016 г. в Стара Загора той е гостувал на свои познати, като останал да пренощува в дома им. Изчакал домакините да заспят, след което откраднал от жилището мобилен телефонен апарат със сим карта, ползван от домакинята, и избягал.

Ясен П. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е многократно осъждан за престъпления от общ характер, повечето от които са за кражби. Последно е освободен от затвора на 20 септември 2016 г., където е изтърпял наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години.

Работата по разследването продължава под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора. Предстои внасяне на искане до Районен съд – Стара Загора за образуване на производство за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия Ясен П.


image0 (9K)