Да дадем „Бъдеще за Михаела“ – благотворителен концерт в Гълъбово

Благотворителен концерт „Бъдеще за Михаела“ ще се проведе на 16 януари, от 18:30 часа, в Дома на културата „Енергетик“, гр. Гълъбово.

Участие в него ще вземат орк. „Фолклорна палитра“, ТШ „Шарени мъниста“, ТС „Гълъбчета“, ДТС „Мегданче“, ШНТ „Мегданчета и мераклии“, Габриела Николаева, Вероника Гочева, Мария Тодорова, Пепи Христозова, Ваня Вълкова, Господин Велев, Филип Марков, Петя Гочева, Сашо Роман, Мира и други. Входът на събитието е 10 лева. Покани могат да се закупят на касата на ДК „Енергетик“ и НЧ „Просвета-1911 г.“.

Призивът на майката на детето:

Публикуваме без редакция

Михаела е нашето слънчице, но ада през който минава е ЖЕСТОК, а е само на 7 г. и 8 месеца. Вече 6 г. се бори със страшната диагноза Сарком на Юинг. Борбата започна, едва когато Михаела беше на 1 година и 8 м. Започнаха да и се схващат крачетата и ужасни болки в гръбнака. Парализира се за два три дни, веднага ни изпратиха в  Детска онкохематология при УМБАЛ „Свети Георги“ гр.Пловдив, последваха редица изследвания – лекарите бяха на мнение, че е много рисковано да се направи биопсия заради мястото, на което беше разположен туморът ( в гръбнака ), да не се парализира завинаги нашето  ангелче. Според местоположението и годините решиха , че е Невробластом. Започна се веднага химиотерапия в продължение на повече от година. След проведения блок на лечение Мишето влезе в ремисия. Радостта ни продължи само година и половина. След направен контролен ЯМР се установи рецидив. Кошмарът започна на ново, спешна операция в болница „Иван Рилски“, гр. София.  Нова химиотерапия още година и три месеца за Невробластом . Пак ремисия в продължение на 10 месеца. После пак рецидив , пак операция в Германия Тюбинген . След направената биопсия установиха ,че не е Невробластом на Сарком на Юинг ( на меките тъкани) . Следват нови протоколи, химиотерапия за Сарком на Юинг 6 месеца , 3 месеца в Германия Хайделберг на протон терапия , след което довършихме протокола в България. Три месеца след това при ядрено-магнитен резонанс се установи отново рецидив локален и няколко лезии в белия дроб. Пак противо-рецидивна терапия. Нова операция на гръбначния стълб в УМБАЛ „Свети Георги“,гр.Пловдив в неврохирургия и една на белия дроб в Люнен  Германия.  Продължаваме следоперативна химиотерапия,  но за съжаление тя вече не действа според очакванията на лекарите . Има новооткрито образувание под диафрагмата . Според лекуващия лекар единственият ни ШАНС е имунотерапия която не е регистрирана в България,  но се прилага в Америка и Япония . Лекарствата не се заплащат от здравната каса. Имаме нужда от 24 флакона които са необходими за 6 курса имунотерапия. Цената на 1 флакон е 15 000 евро. Съответно за лечението на Михаела са необходими 360 000 евро. Лекарствата може да се плащат поетапно за всеки курс по 60 000 евро. Курсовете са през 20 дни . Първият курс трябва да започне началото на февруари.  Това е единственият ни ШАНС да видим Михаела здрава , да излезе от този ад, който продължава вече 6 г. Моля Ви с цялото си майчино сърце, помогнете на детенцето ми да ЖИВЕЕ,  да има своето детство,  да ходи на училище,  да порасне. Тя е нашето геройче, премина 4 операции ,над 55 химиотерапии и 3 месеца протон терапия . Помогнете ни, за да се приключи този кошмар, в който живее детенцето ни .

Дарителска сметка в лева

Уни кредит Булбанк

Титуляр: Михаела Венциславова Ангелова

BG 43 UNCR 7000 1523 8515 45


image0 (9K)