Дариха компютри на нуждаещи се старозагорски деца

„След призива ми във Фейсбук да помогнем на деца, които нямат техническа възможност да се обучават при въведената онлайн форма на обучение, във връзка с извънредните мерки за борба с корона вируса, се отзоваха много приятели, познати, старозагорци, които изявиха желание да помогнат на нуждаещите се деца“, разказа Николай Диков, общински съветник от ГЕРБ.

По думите му онлайн обучението е една от трудностите, пред които е изправено българското училище, във време с извънредно положение.
„Днес подаряваме първите 9 компютъра, с благодарност към Желязко Бонев, Андрей Новаков, Мартин Паскалев и хора от застрахователния бизнес“, допълни Диков.
Всеки един от компютрите е прегледан и подготвен за работа с помощта IT специалиста Атанас Пашов, началник отдел „Административно и информационно обслужване“ в Община Стара Загора. Те ще бъдат подарени на най-нуждаещите се семейства, избрани с помощта на Павлина Делчева, директор на дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора и съгласуване с директори на училища.
Кампанията остава отворена и вече има уверение, че през следващата седмица ще има нови дарения.
Очакват се и 10 модема с предплатен интернет за една година. Те също ще бъдат подарени на крайно нуждаещи се семейства, които не са обезпечени с интернет свързаност у дома.
„Апелирам към всички – нека, който има възможност, да бъде полезен и да подари работещ компютър, лаптоп или таблет на нуждаещо се семейство, защото образованието на нашите деца е основата на тяхното по-добро бъдеще“, призова Николай Диков.


image0 (9K)