Дарителска сметка за борба с коронавируса разкри Община Стара Загора

Дарителска сметка за борба с коронавируса разкри Община Стара Загора. Фирми и граждани обединяват усилията си в помощ на нуждаещи се

Все повече стават фирмите и физическите лица от Стара Загора, които заявяват желание за дарения на средства, за закупуване на материали и консумативи в полза на болниците и социалните заведения в града.
Всеки, който желае да дари стоки и храни – маски, защитни облекла, хляб, брашно и други, трябва да се свърже с Общинския оперативен щаб на тел.: 042 614 652 или 0884797965.
Община Стара Загора обявява следната дарителска сметка, по която граждани и фирми могат да преведат суми, които ще бъдат използвани единствено за подпомагане на болниците, социалните заведения и възрастните хора.
УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG62UNCR70008422236384; BIC: UNCRBGSF;
КОД НА ВИД ПЛАЩАНЕ: 44 51 00
Основание за плащане: Дарение – коронавирус
Многобройни са организациите, фирмите и гражданите от Стара Загора, които правят дарения в усложнената обстановка на извънредно положение.
Подпомогнати с 300 предпазни престилки ще бъдат работещите в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“, Комплексен онкологичен център Стара Загора и Специализираната болница за активно лечение за пневмо-фтизиатрични заболявания. Дарението е по инициатива на доц. д-р Димитър Джелебов.
За нуждите на Дома за стари хора в село Лясковец ще бъде направено дарение от 150 килограма пресни зеленчуци, предоставени от собственика на верига ресторанти „Сръбска скара при Владо”, Владица Тодорович.
За всички социални домове в общината старозагорската фирма „Шидеров” е предоставила над 2000 пакета суровина за приготвяне на десерт – нишесте с аромат на ванилия.
Дом за възрастни хора с физически увреждания – Стара Загора също ще получи дарение в размер на 30 кг. риба от Спортен клуб по риболов – Стара Загора, с председател Валентин Тотев.
Съюзът на българските учители (СБУ) към КНСБ ще преведе по банковата сметка на Община Стара Загора сумата от 1000 лева, която да бъде използвана при създалата се ситуация.
В знак на съпричастност, госпожа Николина Йорданова Влайкова дарява 2000 бр. ръкавици и 300 предпазни маски на Общинския щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора. Защитните средства ще бъдат разпределени по целесъобразност за най-нуждаещите се звена.
Предпазни маски за многократна употреба, които са предназначени за възрастни хора, дари и старозагорският бутик „Mon Sher“.

Като помощ на жителите на община Стара Загора, и в подкрепа на инициативата на Пекарна „Петраки“ за даряване на хляб на най-нуждаещите се граждани, фирма „Мелко Сливен“ ще допринесе като дари брашно за производство на допълнително количество хляб, за нуждите на потребителите на Диетичния стол.
Общинският оперативен щаб изказва благодарност на всички дарители за съпричастността в този труден за всички момент.


image0 (9K)