Дарители на красота гостуваха в старозагорско училище

Семейство Артър и Албена Спърлинг, основатели на фондация LightSource Charity, гостуваха днес в 13 основно училище „Св. Паисий Хилендарски“. Повод за тяхното посещение е реализацията на първия етап на проекта „Обичам моето училище“. Албена Спърлинг е българка и това е една от причините фондацията да дарява в страната ни.

Основно училище „Св. Паисий Хилендарски“ е едно от тринадесетте училища в цялата страна и единствено в Община Стара Загора, избрани от благотворителната организация да получат индивидуален, артистичен, интериорен дизайн.

Вдъхновител и лидер в реализацията на проекта е Албена Спърлинг. Тя сподели, че работи с безгранична любов и отдаденост за каузата да направи училището едно вълшебно място, изпълнено с цвят, красота и хармония, съвместно с български учители, деца и родители. Мисията ѝ е да подобри училищната среда и всяка стая да има свой дух.

Върху фототапетите в стаите и фоайетата на училището освен красиви визуализации, намират място изключително смислени послания, образователни и вдъхновяващи текстове. Всяка стая има „билкови градинки“ и кътове с цветя, наречени „чистачи“, които пречистват въздуха.

Учители, деца и родители, съвместно изграждат новата визия на училището, като този процес ще продължи и през следващата учебна година. Предвижда се всеки от останалите етажи на сградата да презентира красотата на България – сега е завършен проектът със слънчогледовите полета, предстои оформянето на останалите интериорни теми – флорално многообразие, розова долина, планинско богатство.

На последния етап ще се работи по етаж нулев, където ще бъде оформен киносалонът, работилницата за момчета и кулинарната зала за момичета.


image0 (9K)