Дарина Павлова продаде софийския „Гранд хотел България“ на вносителя на кафе „Лаваца“

Софийският „Гранд хотел България“ е продаден от досегашния си собственик Balkantourist Development services, зад което стои вдовицата на Илия Павлов Дарина Павлова. Новият собственик е компанията на вносителя на кафето „Лаваца“ в България Мирослав Печев „Софсток инвест“.

За сделката съобщи „Клуб Z“, а изпълнителният директор на хотела Нели Сандалска потвърди информацията пред „Дневник“.

Емблематичният софийски хотел, построен в средата на 30-те години на 20 в. в началото на бул. „Цар Освободител“, в момента е с три звезди.

Купувачът е придобил всички акции на „Гранд Хотел България“ АД ведно с всички активи, включително търговската марка на хотела.
Инвестиционните намерения на новия собственик включват реконструкция на сградата със запазване на фасадата и развитие като хотел. Към момента новият собственик прави предварителни проучвания и архитектурен проект няма, съобщи Сандалска „При избора на купувач за нас беше ключово да се запазят модернистичната фасада, популярната кафе-сладкарница, ресторанта с овалното стълбище, червения салон и конферентните зали. Инвеститорът ще направи всичко необходимо да запази „легендата“ около сградата – една от главните причини да прояви интерес към нея,“ отговори писмено Сандалска на „Дневник“.

Освен на кафе, „Софсток инвест“ е вносител на алкохолни и безалкохолни напитки и минерални води. Новият собственик има опит в хотелерския бизнес.  Негов е Парк хотел „Витоша“ в Студенски град .


image0 (9K)