Дара прецаква Фики Стораро в „Капките“

Дара е на път да дръпне килимчето под краката на Фики Стораро в шоуто „Като две капки вода” по Нова тв.

Младата певица бавно, но сигурно, отнема предимството на своя колега, на когото доскоро се приписваха най-големи шансове за победа в предаването.

До финалите на „Капките” има още цял месец и се очаква това време да бъде оползотворено най-добре от най-младата участничка в шоуто – любимката на тийнейджърите Дара. На последния лайв стана очевидна тенденцията тя бавно, но сигурно да отмъква в своя полза гласовете на публиката. Най-ощетен от това е най-големият й опонент в битката за първото място – Фики Стораро.

Звездата на „Пайнер” влезе с летящ старт в шоуто. Още първата вечер той бе провъзгласен за голямата изненада на „Капките” този сезон. С имитация на Стиви Уондър, който се оказа негов идол от детските години, младият певец спечели огромна фенска маса не само сред традиционната си публика, но и сред хората, които досега не са му обръщали внимание, защото не харесват стила музика, в който се изявява. Няколко седмици по-късно обаче резултатите от класирането в шоуто показват, че Фики започва да отстъпва пред напористата Дара. Макар все още двамата да се гонят, разменяйки си непрекъснато първото и второто място, талантливата варненка вече се очертава като най-силният претендент за победата.

Дара и Фики са дръпнали толкова напред във временното класиране на шоуто, че вече никой не се съмнява, че именно те двамата ще останат на сцената до края на „Капките”. Единствената неизвестна за момента е кой ще се класира първи и кой ще остане втори. На последния лайв Дара се представи като Катя от „Ритон” и успя да спечели най-много гласове от журито, макар че след вота на останалите участници и на зрителите победител стана младият актьор Анди. Но в общото класиране Дара поведе. До великденското издание на шоуто тя събра 85 точки. За момента Фики има само с една по-малко – 84. Но това класиране на практика има значение само до финалите. Последните изпълнения се оценяват единствено от зрителите, затова истинското състезание между двамата претенденти ще бъде накрая.

Още от сега лагерите на Дара и Фики обмислят какво ще правят на финалите, макар че до достигането им остава цял месец. Според информация на „Уикенд”, има огромна вероятност в последното издание на шоуто двете звезди да се надпяват с народна музика. Резултати от предишни сезони показват, че именно родният фолклор е посрещан от зрителите с най-бурни аплодисменти и се радва на най-добър вот. Фики открай време се слави като изключителен изпълнител на народни песни. Дара също се справя добре с фолклорно пеене, а в „Х Фактор” преди 4 години разтопи журито с изпълнение на песента на Стефка Съботинова „Притури се планината”. Няма да е изненада, ако и сега избере нещо подобно, с което да докосне патриотичната струна в душите на зрителите и да ги накара да пуснат по един есемес в нейна полза.

Шансовете ѝ са огромни, защото именно нейната публика – тийнейджърите, гласува най-много в шоуто. За Фики пък се говори, че откакто се оженил, се оплаквал от все по-намаляваща фенска маса. Доброто му представяне в „Капките” до голяма степен компенсирало тези загуби. Но пък новите фенове били по-скоро зрели хора, които не са склонни да гласуват в подобни програми, твърдят запознати.


image0 (9K)