Данчо Катаджията, разследван за сериозни престъпления

Прокуратурата започна разследване срещу Йордан Петков, известен като Данчо Катаджията, съобщава Нова телевизия.

Разследването стига до данни как полицейски служител от град Ловеч притежава имоти и автомобили за стотици хиляди левове. Той е собственик на язовир, а в същото време хората разказват, че се държи като местен дерибей.

Йордан Петков има цех за производство на метални изделия в Ловеч и къщата над него. Имотът е придобит чрез покупко-продажба на търг от съдия изпълнител. А предишният собственик е подал жалба до МВР, защото според него цехът е купен на безценица.

Бяха извършени претърсвания, при които са открити доказателства по досъдебно производство. Мъжът не се е притеснил от проверките на  „Вътрешна сигурност”. Той дори е заснел с телефон обиска на дома му и го е изпратил на свои приятели.

Преди година Йордан Петков отново нашумя в медиите. Тогава неговият колега Иван Иванов засне как Петков се опитва да свали номерата на автомобил на жител на Луковит.

В социалните мрежи върви и друг клип, който също възмути хората. От кадрите ясно се вижда как малко преди митрополит Гавраил да хвърли кръста в реката на Йордановден, Петков хвърля камък.

Въпреки постъпките си, Йордан Петков е добър полицай. Няколко пъти е награждаван в състезанието „Пътен полицай на годината”. Стана ясно обаче, че мъжът е подал молба за напускане.

Йордан Петков е разследван от МВР за няколко престъпления: укриване на доходи и контрабанда на цигари, принуда и търговия с влияние, пране на пари и данъчни престъпления. Предстои да разберем дали ще  му бъде повдигнато обвинение.


image0 (9K)