Дания постигна трудна победа над Перу

Дания постигна трудна победа над Перу с минималното 1:0 в среща от група „C“ на Световното първенство по футбол. Победното попадение за „червения динамит“ реализира Юсуф Поулсен в 59-ата минута, а в герой за тима се превърна вратарят Каспер Шмайхел, който се отличи с няколоко решаващи спасявания, включително отразена дузпа.

Дания и Франция са с по 3 точки в групата, докато Австралия и Перу са с нулев актив.

[ad id=“225664″]

„Инките“ започнаха по-активно двубоя. В 8-ата минута Йошимар Йотун отправи шут от дистанция, който не затрудни Каспер Шмайхел. Три по-късно изстрел на Флорес от далечно разстояние излезе в аут.

В 13-ата минута стражът на Дания трябваше да се намесва след удар на Карийо.

„Червения динамит“ постепенно изравни играта. В 27-ата минута Дилейни не успя да уцели вратата с шут от разстояние.

Малко по-късно Джеферсон Фарфан можеше да открие резултата, но Симон Кяер се намеси блестящо, хвърляйки се на шпагат.

В 36-ата минута селекционерът на Дания Оге Харейде трябваше да прави принудителна смяна, като на мястото на Квист влезе Ласе Шьоне.

Три минути по-късно Ериксен стреля от фаул, но право в стената. При добавката на Шьоне пък вратарят на Перу улови топката, въпреки че имаше известни затруднения.

[ad id=“263680″]

В края на полувремето „инките“ получиха дузпа за нарушение срещу Куева, като решението бе взето след разглеждане на ситуацията на видеоповторение. Потърпевшият застана зад топката, но изстрелът му мина далеч над горната греда.

В 56-ата минута Перу получи нов отличен шанс да поведе, но при разбъркване пред вратата на Шмайхел нито един играч на южноамериканците не успя да реализира.

Три минути по-късно Дания поведе с 1:0. Кристиан Ериксен изведе отлично Юсуф Поулсен, който без проблеми преодоля Гайесе.

„Инките“ можеха много бързо да изравнят, но Каспер Шмайхел спаси тима си от попадение. Впослествие стражът на Дания се справи и с удар на Паоло Гереро с глава.

В 69-ата минута Алберто Родригес игра с глава, но нито един от неговите съотборници не успя да достигне топката и тя излезе в аут. Голмайсторът на Дания Поулсен малко след това трябваше да се намесва решително в отбрана.

[ad id=“236993″]

В 79-ата минута късметът покри датчаните, като Гереро бе на крачка от фантастично попадение с пета, но топката мина на сантиметри от страничната греда.

В 84-ата минута Дания отново оцлея, отново след спасяване на Шмайхел, който отби с крак изстрел на Фарфан. На отрещната врата пък Гайесе трябваше да се намесва.

До края на двубоя резултатът се запази и така датчаните стартираха с победа на Мондиал 2018.

[ad id=“236999″]

Перу – Дания 0:1
0:1 Юсуф Поулсен (59)

Перу: Гайесе, Адвинкула, Родригес, Рамос, Трауко, Тапия (87-Акино), Йотун, Карийо, Куева, Флорес (62-Гереро), Фарфан (85-Руйдиас)
Селекционер: Рикардо Гарека

Дания: Шмайхел, Далсгаард, Кяер, Кристенсен, Стригер, Квист (35-Шьоне), Ериксен, Дилейни, Поулсен, М. Йоргенсен, Систо (67-Брайтвайт)
Селекционер: Оге Харейде

Жълт картон: Тапия (Перу)

Съдия: Бакари Гасама (Гамбия)


image0 (9K)