Даниел Митов – фаворит за премиер в новия проектокабинет на ГЕРБ?

Бившият външен министър в кабинета „Борисов 2“ – Даниел Митов, е най-вероятният избор за министър-председател в новото правителството, което ГЕРБ предстои да предложи, съобщи бТВ. Пред телевизията самият той нито потвърди, нито отрече информацията.

Новината беше публикувана и от „24 часа“, който се позова на свои източници, видя ЗАРАТА.

Преди два дни, на брифинг на ГЕРБ, Митов коментира в отговор на въпрос: „Не съм получавал покана за премиер. Покани за кафе съм получавал“.

Вчера, в интервю за Нова телевизия, беше по-уклончив: „Задавали са ми въпроса за премиерския пост, но за мен лидерът на партията трябва да си е кандидат за премиер. Няма как да обсъждаме към момента. Борисов няма да реши сам кой да бъде предложен за министър-председател. Водят се разговори. Той умее да слуша и да чува. Предполагам, че за някои имена все още се мисли.“

По-рано днес лично Борисов потвърди, че е решил да не бъде отново премиер, макар да е най-подготвен в страната, защото не иска да „разделя нацията като Радев“. Лидерът на ГЕРБ отказа да каже кого е избрал за поста, уточни само, че става дума за човек „с много ясна европейска и натовска ориентация“.

Митов, който беше в МВнР от квотата на Реформаторския блок, водеше точно такава политика.

 

 


image0 (9K)