Данаил Кирилов за ареста на Десислава Иванчева: Нали искахте румънски модел?

Председателят на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ смята, че няма прекомерност в процесуалните действия при задържането на кметицата на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева.

[ad id=“225664″]

„Въпреки внушенията на опозицията, се вижда, че новият антикорупционен орган действа ефективно. Смятам, че това е правилната посока“, каза Кирилов по „Дарик“ по повод на акцията, която бе първата съвместна операция на специализираната прокуратура и новата комисия за борба с корупцията.

„По отношение на твърденията за прекомерност, искам всички, които хвалеха румънския модел, сега да си дадат сметка и да направят сравнение. Защото тези, които го хвалеха, сега обявяват тези действия за прекомерност?“

[ad id=“263680″]

Иванчева бе задържана във вторник пред Спортната палата в центъра на София и държана с белезници на публично място в продължение на часове. Според прокуратурата това се налагало от разпоредбите на Наказателно-процесуалния кодекс. Кметицата е обвинена в получаване на подкуп в особено големи размери. Според нея задържането й е капан.


image0 (9K)