Данаил Кирилов: БСП завижда, че ГЕРБ се справя добре с мигрантите

„Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството“, заяви депутатът

[ad id=“225664″]

„Подозирам завист и ревност от страна на опозицията, защото се справяме добре с проблема с мигрантите“, каза председателят на правната комисия в парламента и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов по време на извънредна пресконференция в централата на партията.

Целта на брифинга бе да опровергае някои внушения, които са се чули тази сутрин от лидера на БСП Корнелия Нинова по една от телевизиите. Според Нинова вътрешният министър Валентин Радев не е за мястото си.

„Бежанските лагери в България са празни и това е в резултат на политиката, която води правителството на ГЕРБ“, допълни Кирилов и благодари на премиера Бойко Борисов, че в петък е реагирал на провокацията в пленарна зала и на скандалното поведение, което е афиширала опозицията.

[ad id=“263680″]

„Ясно е, че срещата в днешния ден е координационна, че няма да се поемат правни ангажименти, а ще се консултират и консолидират позиции, т.е. че ще се преговаря по ключови проблеми в този въпрос“, каза Кирилов, визирайки днешната „минисреща“ на европейските лидери в Брюксел, посветена на темата с миграцията.

[ad id=“236993″]

„ГЕРБ не са обещавали 6 000 новоназначени полицаи. В предизборната програма бе записано назначаването на поне 1 000 служителите на МВР и досега сме назначили 1 700“, каза от своя страна министърът на вътрешните работи Валентин Радев


image0 (9K)