Кирилов: Арестът на Иванчева е успех в правен и технически смисъл

„Делата за корупция са тежки. Не трябва да изказваме чак толкова големи негативни мнения за този арест, ако искаме да наистина да имаме успех в борбата с корупцията. Наказателното право е такова- репресивно и аз за това не го харесвам“, заяви шефът на Правната комисия към НС Данаил Кирилов. 

[ad id=“225664″]

„Има логика в искането КПКОНПИ да може да арестува. Това трябва да бъде обсъдено. При ареста на Десислава Иванчева видяхте колко много хора участваха – полиция, прокуратура, КПКОНПИ. Тя бе задържана по Закона за МВР. При наличието на толкова много органи и концентрация на сили има риск от нарушаване на комуникацията. При ареста на кмета на „Младост“ това не се случи. Ако обществото прецени, че в ръцете на КПКОНПИ ще се концентрира много власт, ние няма да предприемем тази стъпка.“ Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ГЕРБ и председател на правната комисия Данаил Кирилов.

[ad id=“263680″]

„При ареста на Десислава Иванчева бе извършена много сложна операция. Много е трудно и сложно да се обезпечи толкова голям оперативен ресурс само за една акция. Аз не искам да внушам нищо на зрителите. За мен, чисто технически и правно, тази операция е успех. Сега само съдът може да се произнесе дали доказателствата са годни.

[ad id=“236993″]

„Делата за корупция са тежки. Не трябва да изказваме чак толкова големи негативни мнения за този арест, ако искаме да наистина да имаме успех в борбата с корупцията. Наказателното право е такова- репресивно и аз за това не го харесвам. При ареста на Иванчева всичко бе спазено. Ако я бяха прибрали в Спортната палата, можеше да се прокара тезата, че процесуалното действие е опорочено“, каза още той.


image0 (9K)