Дали крепостта „Томаш“ рухна в Берое?

След позорната загуба на Берое от Славия с 1:2 на стадиона под Аязмото старши – треньорът на старозагорския тим Александър Томаш отказа категорично да подаде оставката си след плачевните резултати на водения от него отбор.
Томаш явно има слонска кожа и нерви и продължи да вярва, че може Берое да се подобри във всяко едно отношение. Но не така мислят фуновете, които по принцип са отрудени и търпеливи хора, но всяко нещо си има граници. А тези граници преляха в понеделник около 22,00 часа, тоест след последния съдийски сигнал на мача между Берое и Славия.
Над 50 фенове се събраха пред служебния вход на стадиона и търпеливо изчакаха Томаш да даде мнението си пред медиите в микс-зоната, но когато бе поканен да излезе навън за разговор той категорично отказа и се качи в треньорсакат си стая. В този момент напрежението за секунди ескалира, но при феновете отидоха спортният директор Валентин Грудев и помощник – треньорът Константин Мирчев, който беше изнервен и се държа неадекватно с журналисти. Не ти прилича поведението което показа г-н Мирчев, но това си остава за твоя сметка. Ти не си заралия и беше в Стара Загора за малко, така че ЧАО.
Та стигаме до разговора в който част от феновете изразиха къде по бурно къде по умерено мнението за състоянието на отбора и съвсем нормално поискаха промени , най-вече оставката на Александър Томаш. А това не е за първи път , а минат се не минат 2-3 мача от началото на сезона и хоп фенове искаха оставката на Томаш. Но треньорът е непреклонен и многократно заявяваше че сам няма да си тръгне от Берое, е кой иска да си тръгва от този „рай“.
Вече трета година откакто е начело на отбора Томаш имаше абсолютно всичко осигурено от ръководството, но резултатите ги няма никакви. Само отвреме навреме Берое биеше Левски, а след 29 години и ЦСКА, но тази победа остава спорна по ред причини.
В началото на сезона беше направена добра селекция , бяха запазени доста основни футболисти, но отборът зацикли и така не намери верния път към победите.
Загубите от новаците Арда и Царско село , които на гърба на Берое написаха историята си бяха преглътнати трудно от феновете и Томаш продължи да работи, ама не се виждаше на терена в официалните мачове каква работа са вършили.
Чашата на търпението преля след загубата от Славия, то търпение, ама всяко нещо си има граници. Ами на стадиона нямаше и 500 човека, като част от тях си тръгнаха преди последния съдийски сигнал. Е това е достатъчен барометър за представянето на Берое.
Аналогичен случай имаше през 2016 години със сегашният селекционер на младежкия национален отбор Александър Димитров. След загубата от Ботев Пловдив с 3:4 феновете открито поискаха оставката му, но тогава Димитров не се скри, а излезе и проведе кратък разговор с недоволните и на следващия ден депозира оставката си.
Адашът му Томаш реши да постъпи по друг начин, но това си остава за негова сметка.


image0 (9K)