Дали „Господарите“ са аут от ефира?

Още преди месец „Уикенд“ съобщи, че бъдещето на предаването е под силна въпросителна. Рейтингът на шоуто бил паднал чувствително в последните месеци, а в телевизията вече не искали да осигуряват толкова висок бюджет.

На екипа вече е съобщено, че ще има работа най-много до края на декември. След това всички, които работят в „Господарите”, остават на улицата без никакви доходи. Огромната част от тях са на граждански договори, което означава, че нямат право на предизвестие преди освобождаване от работа, нито на обезщетение от бюрото по труда.
Проблемите в шоуто започнали след скандала с мнимия бой над репортера Димитър Върбанов в склад за храна. Той избухна в началото на тв сезона. Телевизионерът показа кадри, които трябваше да докажат, че е бит от гардове в склада, съхраняващ храна с изтекъл срок на годност. Записи от охранителните камери обаче доказаха, че всичко е било инсценировка и това доведе до рязък срив в доверието към предаването, а оттам – до драстичен спад в рейтинга.

Нито уволнението на Върбанов, нито Златния скункс, връчен на него и на продуцента Джуди Халваджиян успяха да вдигнат на крака „Господарите”. Безсилен да реабилитира предаването се оказа дори най-голямата му звезда – Васил Василев-Зуека, който бе вкаран в шоуто до Димитър Рачков вместо постоянната му партньорка Мария Игнатова. Идеята бе любимата двойка водещи в родния ефир да привлече зрители. Но не сработи. Щетите, нанесени над предаването от измислицата с боя, се оказали непоправими.

От Нова тв въпреки всичко не смятали да се разделят с „Господарите”. Държали обаче да намалят парите, които наливат в касата на продуцента. Точните суми не са ясни за широката общественост, но хора от екипа издадоха пред „Уикенд”, че става въпрос за орязване поне на 30 на сто от бюджета на предаването. Продуцентите намекнали, че държат правата не само за „Господари на ефира”, но и за хитови програми като „Х Фактор” и „Като две капки вода”. В случай, че Нова врътне кранчето за едното шоу, няма как да се надява да се работи и по останалите две. Телевизията обаче обявила, че това няма значение и договорът с „Господарите” не бил подновен.

Така предаването ще спре след Нова година. На екипа било обяснено, че въпреки всичко преговорите продължават. Все още има минимален шанс да се стигне до споразумение и шоуто да се върне в ефир. Това обаче може да стане най-рано през март.

Според наш източник, в момента Джуди Халваджиян води преговори с Би Ти Ви, така че има вариант предаването да стартира в медиата, от която навремето тръгна. От телевизията обмисляли да го пуснат в 22 часа, непоредствено преди „Шоуто на Слави”.

http://Blife.bg


image0 (9K)