Далай Лама: Европа принадлежи на европейците. Мигрантите да строят собствените си страни

Тибетският духовен лидер Далай Лама заяви в сряда, че „Европа принадлежи на европейците“ и бежанците трябва да се завърнат в техните родни страни и да ги построят отново

съобщи „Франс 24“ (France 24), пише vesti.bg

Говорейки на конференция в третия по големина град в Швеция – Малмьо, който е дом на много имигранти Далай Лама, който е носител на Нобелова награда за мир заяви, че Европа има „моралната отговорност“ да помогне „на бежанци, които наистина са изправени пред заплаха за живота си“.

„Приемете ги, помогнете им, обучете ги… но със сигурност те трябва да развиват собствените си страни“, заяви 83-годишният тибетски монах.

[ad id=“225664″]

„Смятам, че Европа принадлежи на европейците“, заяви той добави, че трябва да е ясно за бежанците, че „те трябва да построят собствената си страна“.

Почитан от милиони будисти по целия свят и гледан от многобройните му привърженици като визионер от ранга на Махатма Ганди и Мартин Лутър Кинг,

Далай Лама говори три дни, след като крайно дясната популистка партия Щведски демократи се представиха изключително силно на общите избори в страната.

Антиимигрантската партия се класира на трето място след социалдемократите на премиера Стефан Льовен и консервативната опозиция Модерати в скандинавската страна, която през 2015 г. при най-голям брой мигранти на глава от населението в Европа.


image0 (9K)