Давиде Астори починал от естествена смърт

 

Капитанът на Фиорентиа Давиде Астори е починал от естествена смърт. До такъв извод стигнаха властите в Италия след проведените прегледи на тялото на защитника.

31-годишният футболист бе открит мъртъв в хотелската си стая в Удине часове преди двубоя на „виолетовите” срещу Удинезе на „Дачия Арена”. Тимът на Фиорентина бе отседнал в хотел за подготовката си преди срещата, а Астори не се появил на днешната закуска и не си вдигал телефона.

[ad id=“225664″]

„Идеята ни за ситуацията на този етап е, че футболистът е починал от сърдечен арест вследствие на естествена смърт”, коментира прокурорът на Удине Антонио Де Николо.

„Странно е, че такова нещо може да се случи на професионалист, чието състояние се следи внимателно и не е показал предупредителни знаци”, добави Де Николо.

[ad id=“236993″]
Вратарят на Фиорентина Марко Спортиело е последният човек, който е видял жив Астори. Двамата са играли видео игри предната вечер. По този повод стражът даде показания пред полицията, а тялото на починалия бе откарано към местна болница за аутопсия.

Източник – Гонг


image0 (9K)