В Гърция ще се влиза през „Промахон“ със задължителен отрицателен PCR тест

От следващия вторник, 14 юли, при преминаване на границата с Гърция през „Промахон“ с цел туризъм ще се изисква представяне на отрицателен тест за Covid-19, съобщава БНР. Решението за въвеждане на строгите мерки по границите на Гърция е на премиера Кириакос Мицотакис след позицията на специалистите за опасност от разпространение на заразата от туристите.

Според изявление на говорителя на гръцкото правителство Стелиос Пецас Гърция въвежда изискване за наличието на отрицателен тест от туристите:

„Които влизат в Гърция по несъществени причини от 6 часа във вторник 14-ти юли през граничния пункт „Промахон“ са задължени да представят отрицателен тест за коронавирус (PCR тест), който да е взет до 72 часа преди влизането в Гърция“.

Не се отменя и попълването на декларация, като заедно с теста на граничните власти трябва да се представи и баркод на разрешението за влизане.

До неделя включително ще се тестват влизащите туристи за случаен принцип в зависимост от данните на изпратената до властите декларация.

„Туристическият сезон вече приключи“ е реакцията на хотелиерите в Гърция. Очакват масово анулиране на резервациите.

 


image0 (9K)