Гърция: Правителството с план за намаляване на данъците

Премиерът на Гърция  Алексис Ципрас обяви план на правителството за намаляване на данъците след приключване на политиката на бюджетните икономии, осъществяваща се по искане на международните кредитори.

[ad id=“225664″]

Това изказване той направи по време на речта си пред Централния комитет на СИРИЗА, която дебатираше на тема – „Гърция в новата епоха“, предаде Ройтерс.

„Ние сме готови да пристъпим към смели промени в областта на данъчното облагане на предприятия и физически лица“, каза Алексис Ципрас. Той не уточни точно какви мерки в данъчната сфера правителството е готово да предприеме. Според Ройтерс става дума за намаляване на данъчната тежест.

[ad id=“263680″]

Премиерът заяви още за необходимостта от обновяване състава на ръководството на партия СИРИЗА и правителството в светлината на наближаващите парламентарни избори, които ще се проведат в Гърция през есента на 2019 г. „За да спечелим тези битки, ние се нуждаем от сплотеност, единство и обновление“, каза Ципрас. „Нашата страна, правителството и партията се нуждаят от нова кръв и по-голямо желание да се работи“, каза министър-председателят.

На заседанието на Централния комитет партията избра и новият генерален секретар на СИРИЗА – това е сегашният вътрешен министър Панос Скурлетис.

[ad id=“218001″]

Гърция този месец приключи третата и последна програма за външна макрофинансова помощ и се оттегли от външното управление на чуждестранни кредитори, под което се намираше от 2010 г. насам. Третата кредитна програма в размер на повече от 80 милиарда евро беше приета от страните в еврозоната през август 2015 г. при условия за въвеждането от гръцките власти на нови строги мерки за намаляване на пенсиите, както и на социалните помощи и приватизация на държавната собственост.

БНТ


image0 (9K)