Гърците не са очаквали такъв наплив от туристи

Островите Тасос и Самотраки, както и туристическите райони в Северна Гърция вече са хит сред чужденците, съобщи пред медиите заместник-областният управител Танасис Ционис.

За юли и август резервациите вече преминаха 85%,като много от хотелите са изцяло резервирани дори за голяма част от септември. Основните клиенти са българи, румънци и сърби.

На Халкидики пристигат туристи със собствените си автомобили от цяла Европа, за да избегнат рискова пътуване със самолет.

Хотелиерите в Северна Гърция признават, че не са очаквали такъв интерес през този туристически сезон. В същото време популярните по традиция острови Миконос и Крит не очакват да надхвърлят 30% от миналогодишния брой туристи.

Клиентите казват, че предпочитат да почиват там, където могат да отидат със собствен автомобил и се ограничават в използването на фериботи и самолети. От Пътна полиция припомнят,че все още е в сила забраната за пътуване на повече от трима пътници в автомобил. Превишаване на бройката се допуска при семейства с малки деца.


image0 (9K)