Гълъбово се включва в Международния фестивал на театрите в Тополовград

Утре, 16 май, общинският театър на Гълъбово ще се представи на Международния фестивал на любителските комедийни театри в Тополовград с „Посещение на млада дама” по Зденек Подскалски.

Във вторник от 13:30 часа гълъбовските театрали играят „Посещение на млада дама” по Зденек Подскалски в рамките на фестивалната програма. Режисьор на постановката е Петър Тосков, костюмите са дело на ТеодораЛазарова.

Днес се дава началото на 22-рото издание на Международния фестивал на любителските театри пантомима и сатира „Велко Кънев“ с невероятни превъплащения на актьори от 7 държави- Украйна , Молдова , Сърбия , Турция , Гърция , Македония и България.

За този театрален форум вратите на Читалище „Св.Св.Кирил и Методий 1894 “ Тополовград са отворени за всеки. Организаторите обещават силни емоции от 15 до 21 май 2017 г. Фестивалът ще бъде открит днес, на 15 май с Фестивално шествие на площад “Освобождение” и с Тържествена церемония за издигане националните знамена на държавите-участнички.

И тази година Програмата включва Втора фестивална сцена, която се провежда в Гълъбово, Димитровград и Свиленград. В рамките на Втората сцена се представят 3 от съставите, като представленията ще са безплатни за публиката.

В Гълъбово на 20 май 2017 г. от 18 ч. в Дом на културата „Енергетик“ ще се представи Одески Български Драматичен театър към ВОО „Конгрес на Българите в Украйна“ с постановката „Животът, макар и кратък“ по Станислав Стратиев.


image0 (9K)