Гълъбово и Опан получават 3 милиона лева за развитие на общините

Общините Гълъбово и Опан получават безвъзмездна финансова помощ в размер на 3 млн. лева за НПО, читалища, бизнес и земеделски производители.

barakov_resizedДнес, 2.11.2016 г., на официална церемония в Гранитна зала на Министерски съвет, бе връчено Споразумение за изпълнение на проект по ПРСР 2014- 2020 на председателя на СНЦ „МИГ Гълъбово – Опан“ и заместник-кмет на Община Гълъбово – инж. Пламен Бараков.

89 са общо кандидатствалите сдружения /Местни инициативни групи (МИГ)/ по първа покана по подмярка 19.1 , а само 21 от тях днес получиха споразумения за изпълнение на „Стратегия за водено от общностите местно развитие“. Това ще даде възможност на двете общини Гълъбово и Опан, НПО, читалища, бизнес и земеделски производители да получат безвъзмездна финансова помощ, чрез изпълнение на проекти в размер на почти 3 млн лева.

Съществуващото през изминалия програмен период 2007 – 2013 СНЦ „МИГ Гълъбово 2011″ на територията на община Гълъбово успешно изпълни „Стратегия за местно развитие“ , а през новия период 2014 – 2020 разшири дейността си на територията на две общини – Гълъбово и съседната община Опан, като прие името СНЦ „МИГ Гълъбово – Опан“.

Благодарение на успешната работа и доброто взаимодействие между местната власт, бизнес, НПО и екип от специалисти „МИГ Гълъбово – Опан“ се нареди сред първите в страната, подготвили, кандидатствали и спечелили проект за изпълнение на Стратегия за водено от общините развитие.

Местна инициативна група – Гълъбово 2011 е сдружение с нестопанска цел регистрирано в Старозагорски окръжен съд с Решение №122/18.07.2011г.
Сдружението осъществява дейност в обществена полза, чрез прилагане на подхода „Лидер” в рамките на ос4 от Програмата за развитие на селските райони и изпълнение на стратегията за местно развитие на община Гълъбово.


image0 (9K)