Гълъбово в трескава подготовка за международния турнир по борба за момчета „Злати Ройдев“

Гълъбово усилено се подготвя да посрещне участниците и гостите на традиционния международен турнир по свободна борба за момчета „Злати Ройдев“. Турнирът ще се проведе на 16 и 17 март за 18 – ти път под егидата на световната федерация по борба, от общо двадесетгодишното си съществуване.
Основната заслуга за провеждането му е на Община Гълъбово и на СКБ „Енергетик“, както и на БФ Борба, които през годините не пожалиха сили и средства , за да издигнат турнира до едно много високо европейско и световно ниво.

Делегат от страна на UWW е г-жа Режин ле Глот от Франция, съдия олимпийска категория, а участието си вече са потвърдили отбори от Грузия, Румъния , Македония, Турция, Молдова, Италия, Унгария, както и отделни състезатели от Косово и Русия.
Поканени са и водещи състезатели от България, а схватките в събота и неделя тази седмица в зала „Енергетик“ . Всички ангажирани в организацията на международния турнир очакват отново да защити високото си реноме на единствен такъв в Европа, а може би и в Света във възрастовата група за момчета.


image0 (9K)