Гръцки студент благодари на българските си преподаватели за онлайн обучението

Гръцки студент благодари на българските си преподаватели за онлайн обучението: „Изключително Ви благодаря лично Маестра! В тези трудни времена които живеем, искам много да благодаря на администрацията на АМТИИ, защото се грижи за нас – студентите, не само да не пропускаме знания, а даже да се развиваме в нашия предмет“.

Тези искрени думи, макар и с не толкова правилен езиков изказ, адресира гръцки студент до проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, ректор на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив. Константинос Албантис преди 2 месеца се е дипломирал като бакалавър в специалността „Педагогика на обучение по музика“ и в момента придобива следдипломна квалификация по класическо пеене в Департамента за езикова и специализирана подготовка.

Константинос пише във фейсбук страницата на Академията, че е възхитен от „нашата Ректорка, която въпреки, че е натоварена с административна работа, грижи се да не пропускаме часове. Използвайки възможността за уроци чрез камера, имаме контакт с това, което обичаме – пеенето, работим и се държим на форма, сякаш сме в Академията. Нещо което е много важно за нас – чуждестранните студенти, които сме се прибрали по домовете. Не само ценим много Вашето дело за нас, а още давате пример за това, че може да се свърши чудесна работа отдалече. Благодарим допълнително и на г-жа Елвира Матева, която е винаги до нас и тя също работи с нас чрез камера!!! Още веднъж благодарим много! Един пост е най-малкото, за да изразим нашето благодарение и уважение за това, което правите!“, завършва Константинос.

„Мнението на студентите ни дава обратна връзка, дава ни реална оценка на нашия труд и на усилията, които полагаме при променената реалност във връзка с пандемията от Ковид-19“, обясни в предаването на Янко Бицин по Пловдивска обществена телевизия проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак. Тя припомни факта, че Академията е първото висше учебно заведение у нас започнало онлайн обучение буквално часове след въвеждането на извънредното положение и ден преди да влезе в сила заповедта на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев за преустановяване на учебните занятия.

 


image0 (9K)