Гръцки икономист: Ако темпото с новозаразени се запази, Гърция ще ограничи българските туристи

Гърция иска да запази туризма си, не само здравето на хората, поради което взимаме малко по-строги мерки за туристите. Това заяви гръцкият икономист Плутархос Маридакис.

Той подчерта, че е възможно гръцката държава да ограничи достъпа на българските туристи, както стори със сърбите, ако тенденцията на новозаразени у нас продължи да се покачва с такова темпо. Както всички виждаме, има огромна динамика, но ако продължи тенденцията, има вероятност да има ограничение и за българите, посочи Маридакис.

,,Между 2 и 3000 теста се правят на Промахон, но не само там. Само между 1-ви и 6-и юли са направени над 30 000 теста по граничните пунктове на Гърция“, посочи още той.

Всичко се поема от гръцката държава в случай че имаш положителен случай. Разбира се, ако искаш, можеш да се завърнеш и в България транзитно през Гърция, допълни гръцкият икономист, който увери, че контролът в родината му е строг. ,,В Гърция очакваме да спасим годината с 50% спад, т.е. с около 8-9 милиарда евро, което е огромна загуба. Затова се опитваме да намалим щетите наполовина“, обясни в заключение той.


image0 (9K)