Гръцката полиция е на крак – българки изчезват мистериозно на остров Крит

Според информация на близки, Антонина е живяла в Гърция като през м. април е пребивавала в Кипър, за да търси работа. След като не е успяла да се установи там се е върнала отново в Гърция и този път на остров Крит и конкретно в района на град Ретимно.

[ad id=“225664″]

Антонина е имала отношения преди време със сирийски гражданин, който е декларирал в полицията нейното изчезване.

 

През последният месец и след завръщането си от Кипър тя е живяла на остров Крит при 60-годишен гръцки гражданин.

Според показанията на гърка, Антонина е поискала от същия да си събере нещата от село Хумери, където е живяла и е поискала да я закара в град Ретимно.

[ad id=“263680″]

В показанията на гърка има противоречия, поради което вчера дома му отново е претърсен от полицията, съобщава 24 часа. Същият гръцки гражданин е криминално проявен. Съден за убийство и е излежал в затвора 18 години. Освободен е скоро от затвора.

Антонина е разведена от 10 години и има 16-годишна дъщеря, която не живее с нея.

Що се касае до изчезването и на бременната Деси Илиева на остров Крит и отново в град Ретимно и там издирвателните операции продължават.

Близките на Деси са предприели необходимите мерки и настояват за отваряне на мобилните телефони на двамата и продължаване на операцията по издирване на българката.

[ad id=“236993″]

Българската диаспора в Гърция е разтревожена от случващото се с българки на остров Крит, като припомняме, че това е трети инцидент със сънародничка от началото на м. май на остров Крит.

Трупът на българката Александра Бижева бе намерен изхвърлен от морето на самотен плаж в град Агио Николау на остров Крит. Близките на Александра твърдят, че е инцидент.

[ad id=“238430″]

Българите започнаха събирането на подписка до външния министър Екатерина Захариева с настояване за подкрепа и прозрачност от страна на гръцките власти в разкриването на инциденти станали с българи в Гърция.

[ad id=“236999″]

Журналистката Бойка Атанасова и председателят на дружеството на остров Крит Петър Анастасов са в постоянен контакт с близките на изчезналите и ресорните органи, извършващи разследванията.


image0 (9K)