Грозна гавра с новородени в американска болница

Двама военни от Военноморската болница Джаксънвил във Флорида са били уволнени, след като са споделяли снимки в интернет неправилно боравейки с чернокожи новородени.

Служителите публикували Snapchat видео на член на персонала, движейки ръцете на бебето, така че да изглежда, че бебето танцува, докато „In Da Club“ на рапъра 50 Cent играе на заден фон.Дори без да се замислят, че никой може да разпространи видеото.Те също така публикуват снимка на служител, който държи средния си пръст насочен към новородено с надпис: „Как в момента се чувствам относно тези“мини сатани“.

[ad id=“225664″]

Потребителка на Facebook Denisa Shellito, която твърди, че е бивш съученик на въпросната жена, е публикувала видеото и снимките във Facebook и е написала: „Едно момиче, с което бях преди в гимназията, е медицинска сестра. Сега тя и гадният й приятел се подиграват с бебета, които току-що са родени. Кръвта ми буквално кипи и искам да я издам, защото това е нечие дете. Първата снимка е на нейната приятелка. Аз съм бясна и я издавам пред всички, защото тя трябва да бъде уволнена. Бясна дори не е правилната дума. „

Постът, който е бил споделен повече от 330 000 пъти до сряда вечерта, идентифицира служителката като Алисън Томпсън. CBS46 идентифицира останалия член на персонала като Джоани Баретт.

[ad id=“236999″]

Болницата сподели изявление във Facebook в понеделник, като заяви, че видеото е „скандално, неприемливо, непрофесионално и не може да бъде толерирано“. Изявлението продължи: „Ние идентифицирахме участващите – двама служители (не медицински сестри, както беше съобщено в някои сайтове). Те са били отстранени от предоставянето на грижи за пациентите и ще бъдат обработвани от правната система и военното правосъдие. Уведомихме и родителите.

Бившите служители са обект на криминално разследване, съобщават News4Jax. В изявление, споделено в сряда, генерал-лейтенант Форест Файсън заяви, че е наредил „незабавно задължително свикване на всички главнопоставени лица в системата,които в рамките на 48 да прегледат клетвите, обещанията, нашите причини за служене и политиката на медицината по отношение на използването на лични телефони и други устройства за запис. „

[ad id=“225664″]

Той също така каза, че командващите офицери са инструктирани да гарантират, че няма други пациентски снимки, които да съществуват в социалните медии, а персоналните мобилни телефони в зоните за грижи за пациентите са забранени „до по-нататъшно известие“.

„Освен това наредих на всички командири да се свържат лично с бъдещите и очакващи майки, които планират да родят в нашите съоръжения, за да ги успокоят, да ги информират за действията ни и да се обърнат към всякакви притеснения“.

Всички знаем, че грижата за новородени е тежка. Но “шегата”, която тези служители са си направили с чуждите бебета е под всякаква критика от където и да бъде погледнато.

Източник: Huffingtonpost


image0 (9K)