Грозни обиди от Неделковски за българите: Как успявате да влезете все на губещата страна, това е ваш талант на губещия

Мкедонският журналист Миленко Неделковски изригна с нова порция обиди към българите и България. Той заявява, че чрез случая „Каймакчалан“ българите сме се разгологъзили или сме показали истинското си лице.

Той е записал обръщение, качено в социалните мрежи, защото бил обиден от реакцията в България на разбитата от него плоча в памет на загиналите български войници на Каймакчалан. Българите, наричани от него татарчиня и бугарчиня, били изхвърлили всичките фекалии, които имали в устата си срещу Македония и македонския народ.

Неделковски смята, че това било направено, защото „Вас ви боли от съществуването на Македония, на македонския народ, защото, когато се изправяте пред тази реалност, вие се изправяте пред реалността, че нямате ваша история, че сте изкуствено създадена нация и народ, че сте създадени като гърците с докарването на цар от чужбина, който не е бил българин. И вижте как се казва: Саксобугарски“, обяснява уверено Неделковски.

Затова пък неговият народ имал цар отпреди 2300-2400 години, имал своя огромна история, имал най-старата църква, народ, при който апостол Павел първо дошъл и казал: „Оттук ще започна да разпространявам християнството в Европа“.

Неделковски обяснява реакцията си с това, че е против начина на поставяне на паметната плоча. „Вашите бандити, престъпници, са влезли от гръцка страна и са поставили плочатата на македонска територия. Защо не сте я поставили на два метра по натам, в гръцка територия, защо сте я поставили в Македония – защото като кучета искате да препикаете територията и да кажете: Това е наше, като провокация. Първо, плочата е незаконна, второ, незаконно сте влезли, тоест всичко е незаконно“.

Освен това Неделковски обяснява, че ако е било поискано официално разрешение от македонска страна за поставяне на плочата, такова е щяло да бъде дадено.

Сега обаче той се противопоставял на бандитизма, на кретенизма, на идиотщината.

„Защото ние от вас бугарчиня, от вас татарчиня нямаме комплекс вие имате комплекс, дето повече от половината народ сте направени за две червени /банкноти/ в Македония през социалистическо време“, казва Неделковски.

А в Македония винаги щяло да има някой като него, който да създава проблеми на България.

„Защото ние като народ сме супериорни над вас, ние като нация сме супериорни и исторически, и интелектуално. Защото сме автохтонни – ние сме тук народ, който тук е бил, а не е дошъл от далечна Азия като вас“, казва Неделковски.

Той заявява, че в Македония има демокрация и съвместен живот, за разлика от България. Там „цели народи като македонския в Пиринска Македония го заличихте или се опитвате да го заличите, турците в източната част, ромите вие ги наричате цигани“.

Неделковски обявява българите за „фашизоидната нация, вие сте фашистите – вие оттук, от Скопие откарахте евреите в Треблинка да бъдат убити изгорени“, а българският цар Борис се кланял на Хитлер. „Вие сте постоянно членове, записвате се, не можете да живеете самостоятелно като нас. Ние сме горд народ, нация, живеем независимо, не ни трябва настойник отгоре. На вас ви трябва и постоянно сте в някаква асоциация, пакт, който е губещ. Как успявате да влезете все на губещата страна, това е ваш талант на губещия“, казва Неделковски.

Източник: dnes.bg


image0 (9K)