Грозни кадри с раните от брадва по главата на пребития от роми българин в село Мъглен

Шокиращи кадри, на които ясно се виждат дълбоки рани по главата на 25-годишния бургазлия Илиян Мавров, изпратиха от Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ). На фотоса прави впечатление големината на нараняванията след ударите с брадва от страна на ромската тумба край айтоското с. Мъглен, пише Флагман бг. Въпреки това нападателите на Илиян и в момента са на свобода.

Бургаските разпространяват и снимки, които показват, че освен брадвата, ромите са имали още две оръжия. Те са налагали Илиян и с тях, след което чупят прозореца на колата му. „Това лека телесна повреда ли е и защо тази въоръжена циганска група е на свобода? Има ли корупция, чадър и беззаконие в айтоската полиция и прокуратура ще оставим на разследващата институция да провери.“, питат от ОЗБГ.

[ad id=“226585″]

Бургаските патриоти организират мащабен протест в четвъртък пред прокуратурата в Айтос.

Припомняме какво се случи на 15 септември:

[ad id=“237001″]

Зверският бой с брадви в айтоското село Мъглен, при който беше ранен 25-годишния Илиян Мавров от бургаския ж.к. „Меден рудник“, продължава да бъде повод за редица въпросителни. От ОЗБГ настояват за отговор кой разследващ полицай е пуснал на свобода ромите, заснети на разпространените в публичното пространство клипове, на които се вижда жестокото меле, съобщи БургасИнфо.

„Информацията, която към момента не е проверена и достигна до ОЗБГ е, че полицай с инициали Р. Х., който е разследващ по случая, е освободил още на 15 септември около 23:00 часа престъпниците. Освободени са и със знанието на негов пряк началник. Тоест, единият разрешава, другият пуска! Освободени са с мотива от техните показания, че не са знаели какво са причинили на Илиян Мавров, не знаели, че е в болница, не знаели, че главата му е разцепена и т.н. ОЗБГ не отправя обвинения, докато истината не излезе наяве. Към момента се интересуваме на коя дата са освободени циганите, в колко часа и защо?“, питат от ОЗБГ.

Не публикуваме снимките, защото са шокиращи.


image0 (9K)