Григор Димитров загуби мача срещу американеца Джон Иснър

Най-добрият български тенисист Григор Димитров допусна сериозно отпускане при почти спечелен мач, което му коства победата срещу Джон Иснър.

Американецът спечели след 7:6 (10), 5:7, 7:6 (3), въпреки че световният №8 поведе с 5:2 в третия сет и сервираше за спечелване на мача.
[ad id=“255238″]
Българинът имаше куп шансове за пробив, от които не успя да се възползва заради силния начален удар на американеца. Това вкара първия сет в тайбрек, който беше спечелен от Иснър. Причината за това беше двойна грешка от Григор при 10:11, което се оказа решаващо – първи сет за поставения под №9 американец.
Димитров обаче реагира отлично на предизвикателството и в нито един момент не се предаде. До 11-ия сет нямаше пробиви, но в 12-ия Димитров успя – двойна грешка при предимство за Гришо даде гейма в полза на българина – 1:1.
[ad id=“225664″]
В третата част Димитров игра брилянтно почти до самия край и поведе с пробив за 5:2, докато Иснър едва-едва се държеше на краката си. И в този момент Димитров загуби всякаква концентрация. При сервис гейм и 5:3 в негова полза той допусна 3 непредизвикани грешки и двойна грешка, с което подари гейма на Иснър и го върна в мача – тайбрек. В него съпротивата на Димитров тотално рухна и той загуби с 3:7.
Това слага край на надеждата му да влезе в топ 4 преди финалния „Мастърс“ в Лондон. Той все пак ще е №6 в света и има шанс да се изкачи допълнително, ако се представи на ниво в историческото си първо участие в тази надпревара.

Източник:bnews.bg


image0 (9K)