Гришо беше спрян от унгарец на US Open

Българският тенисист Григор Димитров отпадна във втория кръг на турнира от Големия шлем „US Open“ след поражение в пет сета от Мартон Фучович – в отделните части 6-7 (5), 7-6 (4), 3-6, 6-4, 6-1, за близо пет часа игра.

Първата ни ракета поведе в резултата след тайбрек, в който показа по-здрави нерви от унгарския си съперник.

Втората част завърши отново с тайбрек, но този път Фучович измъкна частта, след като Григор на три пъти взимаше пробив аванс, като в две от ситуациите сервираше за удвояване на преднината си, но в крайна сметка се пропука и позволи на опонента да възстанови паритета.

29-годишният хасковлия, полуфиналист в Ню Йорк от миналата година, се доближи на сет от победата след един-единствен брейк, дошъл в шестия гейм.

В четвъртата част отново непостоянството лиши Димитров от затваряне на мача в негова полза.

Българинът поведе на два пъти с пробив, но върна съперника с колебливото си представяне на собствен сервис и се стигна до заключителния пети сет, където Фучович пречупи съпротивата на нашия тенисист след нови два брейка.

Димитров завърши с цели девет двойни грешки, спаси 27 от 35 възможности за пробив и допусна цели 74 непредизвикани грешки.

Фучович отново надви първата ни ракета, подобно на надпреварата „Western & Southern Open“ миналата седмица, провела се отново в Ню Йорк по изключение, когато Григор падна отново във втори кръг, в три сета.

28-годишният унгарец ще се изправи срещу американеца Франсис Тиафо в спор за място на осминафиналите.


image0 (9K)