Грипът взе още една жертва

Мъж на 62 години е починал в Пазарджишката многопрофилна болница след белодробно усложнение от остро респираторно заболяване. Това е шестият смъртен случай от началото на грипната епидемията. Вчера почина 43-годишен мъж. Двама души са в критично състояние. Лекарите са успели да спасят живота на 27-годишен мъж, който е бил с двустранна бронхопневмония.

В половината области на страната е обявена грипна епидемия. От днес тя е в сила и в Хасково. Училищата там ще бъдат затворени до понеделник включително. Преустановяват се детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения, плановите операции и профилактичните имунизации. Затворени са над една четвърт от училищата и детските градини в страната.

От днес се спират учебните занятия и в Сливенска област. Всички ученици в областта от днес до петък са в грипна ваканция. Първият учебен ден е в понеделник – 28 януари.

Д-р Даниела Калева – директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция, призова хората при първи симптоми на неразположение да търсят лекарска помощ.

Да се избягва самолечението, за да може да се предпише адекватна противовирусна терапия, която да започне навреме, с цел избягване на усложненията от грипния вирус“, призова д-р Калева, цитирана от БНР.


image0 (9K)