Грипната епидемия настъпва

От понеделник (28 януари) и в София-град ще бъде обявена грипна ваканция за учениците. Това съобщиха от Столичната районна здравна инспекция, цитирани от „Канал 3“.

Освен за столицата, грипна епидемия се обявява за областите Благоевград и Кюстендил.

„С писмо на директора на СРЗИ се уведомява Регионалното управление по образованието София-град за създаване на организация за преустановяване на учебните занятия от 28 януари до 4 февруари включително“. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.

Учениците в София ще се върнат отново в класните стаи чак на 6-и февруари. Грипната ваканция включва и междусрочната ваканция, която е на 5-и февруари.

„Така децата ще имат близо две седмици, за да не бъдат изложени на грипа“, коментираха от СРЗИ.

Детските градини не излизат в грипна ваканция, но се засилва „филтъра“, заявиха от здравната служба.

От понеделник (28 януари) РЗИ – Благоевград обявява грипна епидемия на територията на област Благоевград. Изпратено е предписание до РУО – Благоевград за преустановяване на учебните занятия в училищата на територията на областта за периода от 28 януари до 1 февруари включително.

От понеделник (28 януари) РЗИ – Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на област Кюстендил. Издадено е предписание на РУО – Кюстендил за временно преустановяване на учебните занятия във всички училища на територията на областта, считано от 28 януари до 1 февруари включително.

До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.


image0 (9K)