Григор посече Тийм в трисетов мач в Лондон

Григор Димитров победи Доминик Тийм в първия си мач от ATP в Лондон, след като  се наложи с 6:3, 5:7, 7:5 над австриеца.  

Първата ни ракета направи пробив в шестия гейм по пътя си към успеха в първия сет, в който не даде никакъв шанс на Тийм при собствен сервис.

Във втората част двамата печелеха своите подавания до 5:5. В 11-ия гейм Димитров пропусна възможност да пробие. Българинът водеше с 40:30, но Тийм спечели следващите 12 поредни разигравания, с което изравни резултата и поведе с 1:0 в решаващия трети сет.

[ad id=“218001″]

Григор пропусна нова възможност за вземе сервис гейма на съперника си в петия гейм. Той обаче успя да поведе в резултата с втория си пробив в мача за 4:3, след като направи технично отиграване близо до мрежата. Хасковлията спечели подаването си за 5:3, но Тийм взе два поредни гейма и изравни.

Подкрепян от публиката в залата, Григор Димитров стигна до третия си пробив в мача в 11-ия гейм, след като при свой сервис приключи двубоя при третия си мачбол.

Така българинът постигна втора победа от четири двубоя срещу Тийм.

[ad id=“218001″]

В Лондон Димитров e в група „Пийт Сампрас” в компанията на Доминик Тийм и Рафаел Надал. В другата група „Борис Бекер” водач е Роджър Федерер, а останалите в нея са Александър Зверев, Марин Чилич и Джак Сок.

В групите всеки играе срещу всеки, а първите двама се класират за полуфиналите, където първият от всяка група играе с втория от другата


image0 (9K)