Григор отпадна на четвъртфинала във Виена

Най-добрият български тенисист загуби на четвъртфиналите на турнира на твърди кортове в зала в австрийската столица Виена от категорията ATP 500.

Българинът се бори 2 часа и 42 минути, но в крайна сметка отстъпи с 6:7(3), 6:4, 3:6 пред британеца Даниел Еванс в наистина оспорван мач.

Утре първата ракета на Великобритания ще спори с Лоренцо Сонего за място във финала на турнира, след като по-рано италианецът сензационно спечели с 6:2, 6:1 срещу водача в световната ранглиста Новак Джокович.

Двубоят между Димитров и Еванс беше последен в програмата за деня и протече с много дълги и интересни разигравания.

В началото британецът стартира по-добре и поведе с пробив, който обаче 29-годишният Димитров върна още в следващия гейм.

Малко след това Евънс отново проби, но българинът отново изравни за 4:4. Така се стигна тайбрек, в който 33-ят в световната ранглиста Евънс взе аванс от 5:1 точки и затвори първия сет след 7:3.

В началото на втория сет първата ни ракета реализира ранен пробив за аванс от 2:1 гейма. До края на сета нови пробиви нямаше и така след 6:4 се стигна до решителен трети сет.

В него Еванс поведе с 3:0 гейма, след което последваха няколко много дълги геймове, в които сервиращият винаги успяваше да спечели.

За съжаление, Григор така и не върна пробива и беше принуден да се примири с втората си загуба от британеца в общо петте им мача.


image0 (9K)